Onderhoud

Wilt u zo lang mogelijk kunnen genieten van uw tuinmeubelen? Maak deze dan aan het begin van ieder seizoen schoon en onderhoud deze goed. Heeft u onlangs nieuwe tuinmeubelen aangeschaft? Ook deze verdienen een behandeling met bijvoorbeeld beits of olie, zo zijn uw tuinmeubelen optimaal beschermd.

Materiaal
Kleur
Merk
Prijs
Levertijd
Korting

Hoe onderhoud ik mijn tuinmeubelen?

Het onderhoud van uw tuinmeubelen is afhankelijk van het materiaal. Zo vraagt teakhout een ander soort onderhoud dan aluminium en dienen ook de kussens weer op een andere manier onderhouden te worden. Bij Exterior Lifestyle vindt u verschillende protectors en cleaners die u helpen bij dit onderhoud. Hieronder leggen we het verschil tussen deze twee uit en komen verschillende materialen kort aanbod. 

Verschil protector en cleaner

Zoals de naam al doet vermoeden beschermt een protector uw tuinmeubelen. Zo verlengt een protector de levensduur van uw tuinmeubelen. Met een protector beschermt u uw tuinmeubelen tegen uiteenlopende weersinvloeden. Belangrijk is dat u de protector pas aanbrengt nadat u de tuinmeubelen heeft schoongemaakt. Met een cleaner maakt u uw tuinmeubelen perfect schoon en verlengt u ook de levensduur van uw tuinmeubelen. De meeste cleaners zijn specifiek voor een materiaal, zoals textiel of hout. Een multi cleaner is wel geschikt voor meerdere materialen. 

Tuinmeubelen schoonmaken

Tuinmeubelen schoonmaken is het beste om regelmatig te doen. Een manier om uw tuinmeubelen schoon te maken is met de hierboven genoemde cleaner. Heeft u deze niet in huis? Gebruik dan een sopje bestaande uit lauw warm water en groene zeep. Gebruik hierbij nooit een harde borstel of een hogedrukreiniger. Verwijder het sopje met een emmer water of de tuinslang. Laat uw tuinmeubelen vervolgens goed drogen, voordat u deze ergens binnen opslaat. 

Teakhout tuinmeubelen behandelen

Heeft u teakhout tuinmeubelen? Deze kunt u het beste behandelen met de daarvoor bestemde protector en cleaner, van merken als Borek of Suns. De Teak protector is de perfecte oplossing voor het beschermen van uw Teakhout tuinmeubelen. Deze protector maakt uw Teak tuinmeubelen water- en vuilafstotend. Teak tuinmeubelen reinigen doet u met de speciale Teak cleaner. Deze reinigt het hout en herstelt verweerd teak. Het resultaat is fantastisch! De Wood protector en cleaner van het merk Suns zijn geschikt voor alle soorten hout, ideaal! 

Aluminium tuinmeubelen behandelen

Ook aluminium tuinmeubelen behandelt u eenvoudig met een daarvoor bestemde protector en cleaner. Bij Exterior Lifestyle vindt u een protector van het merk Yoi speciaal voor aluminium. Hiermee beschermt u uw aluminium tuinmeubelen tegen verkleuring en vlekken. Een aanrader is de Multi Cleaner, bijvoorbeeld van Borek of Yoi. Deze biedt een grondige reiniging zonder strepen achter te laten, dit maakt uw leven nog makkelijker. 

Onderhoud kussens tuinmeubelen

De kussens van uw tuinmeubelen vragen om net weer wat ander onderhoud. Het merk Suns biedt hier zowel een protector als cleaner voor aan. Met de protector maakt u de stof weer water- en vuilafstotend. Ook voorkomt deze spray vlekken. De cleaner verwijdert vuil en zorgt ervoor dat de stof niet verkleurt. Zo verlengt u op een eenvoudige manier de levensduur van uw tuinmeubelen met kussens.