Parasol

Met een parasol creëert u schaduw in uw tuin of op uw balkon. Ook biedt een parasol een stukje comfort. Bij Exterior Lifestyle vindt u parasols in verschillende formaten, stijlen en eigenschappen. Of u nu op zoek bent naar een zweefparasol, stokparasol of strandparasol, Exterior Lifestyle heeft het allemaal. Een parasol is niet alleen een praktische musthave, maar geeft uw tuin of balkon ook een sfeervolle uitstraling.

Materiaal
Kleur
Vorm
Merk
Serie
Opties
Gewicht (kg)
Lengte (cm)
Breedte (cm)
Hoogte (cm)
Voorzien van parasolvoet
Type Parasol
Prijs
Levertijd
Korting

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een parasol?

Met het uitgebreide assortiment van Exterior Lifestyle kan een keuze maken lastig zijn. De keuze is reuze en daardoor is er altijd een parasol die aan uw wensen voldoet. Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten bij de aanschaf van een parasol. Belangrijke eigenschappen zijn de afmeting, verstelbaarheid en de stijl. Op deze pagina leest u waar u op moet letten bij de aanschaf van een parasol. 

Een zweefparasol of stokparasol?

Bij Exterior Lifestyle vindt u verschillende soorten parasols. De twee bekendste zijn de zweefparasol en stokparasol. Een zweefparasol is een parasol waarbij de voet zich niet in het midden bevindt, maar juist aan de zijkant. Hierdoor heeft u geen last meer van deze parasolvoet. Een voordeel van een zweefparasol is dat deze weinig ruimte in beslag neemt. Daarnaast staat de mast niet in het schaduwvlak en kan er dus meer schaduw gecreëerd worden. Een zweefparasol is perfect voor bij uw loungeset of ligbed.

De stokparasol is de bestverkochte parasol. Kenmerkend voor een stokparasol is dat de stok recht onder de parasol staat. Een stokparasol wordt dan ook vaak gebruikt in combinatie met een parasolvoet. Bovendien is een stokparasol ook perfect voor een stranddagje. Een voordeel van de stokparasol is dat deze beter tegen de wind kan, in vergelijking met een zweefparasol. Een stokparasol is makkelijk in gebruik en voor de meeste tuinen geschikt. 

Materiaal van de parasol

Een veelgebruikt materiaal voor parasoldoeken is polyester. Een parasol met een doek van polyester is in verhouding vaak goedkoper, maar wel erg stevig. Polyester is een betrouwbaar materiaal en tevens onderhoudsvriendelijk Een parasol van hoogwaardig polyester biedt optimale bescherming en gaat jarenlang mee! Daarnaast zijn de meeste parasols voorzien van een aluminium frame. Een aluminium frame is licht, sterk, weerbestendig en duurzaam. Hierdoor bergt u een parasol met aluminium frame na de zomer eenvoudig op.

Een parasol met of zonder parasolvoet?

Of uw parasol wel of niet voorzien is van een parasolvoet, is afhankelijk van het type parasol dat u heeft. Een zweefparasol wordt in de meeste gevallen met parasolvoet geleverd. Terwijl u bij de aanschaf van een stokparasol vaak nog een parasolvoet los moet aanschaffen. Een parasolvoet is wel echt aan te raden, ook omdat deze belangrijk is voor de stevigheid van de parasol. Maar vooral voor het comfort dat een parasolvoet biedt. Goed om te weten is dat niet iedere parasolvoet geschikt is voor alle parasols. Bij de aanschaf van een parasolvoet is het goed om te letten op het gewicht. Hoe zwaarder de parasolvoet, hoe minder kans dat de parasol omwaait bij wind. 

Parasolhoes 

Bij de aanschaf van een parasol is het ook goed om rekening te houden met de bescherming en het onderhoud. Met een parasolhoes beschermt u uw parasol tegen verkleuring, vuil, beschadigingen, wind en regen. Houd met de grootte van de parasolhoes rekening met de afmetingen van uw parasol plus een maximale marge van tien centimeter. Laat uw natte parasol altijd eerst drogen en gebruik daarna pas uw parasolhoes. Met een parasolhoes verlengt u de levensduur van uw parasol.