Parasolvoet

Heeft u al wel een parasol maar nog geen parasolvoet? Optimaal genieten van de zon in uw tuin doet u met een parasol met bijpassende parasolvoet. Een parasolvoet is geschikt voor in uw tuin en op uw balkon. Met een parasolvoet hoeft u zich geen zorgen te maken om uw parasol en kunt u dus optimaal genieten. Voor iedere parasol is er een passende parasolvoet. Naast een parasolvoet vindt u ook hoogwaardige parasols bij Exterior Lifestyle.

Materiaal
Kleur
Vorm
Merk
Serie
Opties
Gewicht (kg)
Lengte (cm)
Breedte (cm)
Hoogte (cm)
Type Parasol
Prijs
Levertijd
Korting

Hoe kies ik een parasolvoet?

Er zijn veel verschillende soorten, zoals met en zonder wieltjes, verschillende gewichten en materialen. De keuze voor een parasolvoet is voornamelijk afhankelijk van het type parasol dat u heeft. Zo verschilt de keuze bij een standaard parasol en zweefparasol. Kunt u hulp gebruiken bij het kiezen van een parasolvoet? Lees dan hieronder verder! 

Waarom een parasol met voet?

Een parasolvoet vormt de basis van uw parasol, doordat deze het gewicht draagt. Vooral voor de stevigheid van de parasol is een parasolvoet belangrijk. Met een parasolvoet is een parasol namelijk bestand tegen de soms harde wind. Bij het kiezen van de juiste parasolvoet, is het goed om rekening te houden met het gewicht. Een parasol met verrijdbare voet is een echte musthave. 

Hoe zwaar moet een parasolvoet zijn?

Het gewicht van een parasolvoet is allereerst afhankelijk van het type parasol dat u heeft. Bij een standaard parasol is een hele zware parasolvoet geen vereiste. Terwijl een zweefparasol wel een zwaardere voet nodig heeft, aangezien deze veel wind vangt.  Het gewicht van uw parasolvoet is verder afhankelijk van de grootte van de parasol. Bij Exterior Lifestyle vindt u voor uw parasol een passende voet. Heeft u een stokparasol die kleiner is dan 300 centimeter? Dan is een parasolvoet van 30 kg zeer geschikt. Kies voor een grotere stokparasol een parasolvoet van 40 kg. Heeft u een zweefparasol? Voor een zweefparasol met een maximale doorsnede van 350 centimeter is een granieten parasolvoet van 90 kg perfect. 

Parasolvoet met wielen

Een parasolvoet op wielen is een praktische en veelzijdige musthave. Vrijwel altijd is een parasolvoet erg zwaar en dus moeilijk te verplaatsen. Dankzij de wieltjes verplaatst u de parasol wel gemakkelijk in uw tuin. Zo creëert u telkens weer de beste schaduwplek, ook al verplaatst de zon zich in uw tuin. Dankzij de rem op de wieltjes zal een parasolvoet met wielen niet wegrollen. Een parasolvoet met wielen biedt u veel vrijheid en tevens flexibiliteit. Bij Exterior Lifestyle vindt u meerdere parasolvoeten met wielen. 

Voet voor zweefparasol

In de meeste gevallen wordt bij de aanschaf van een zweefparasol een bijpassende voet geleverd. Het kan natuurlijk voorkomen dat dit niet zo is. Ook kan de bijgeleverde voet niet aan uw wensen voldoen, bijvoorbeeld dat u liever een voet met wieltjes heeft. Daarom leest u hier meer over welke voet geschikt is voor een zweefparasol. Als allereerst is het bij een zweefparasol belangrijk om te kiezen voor een relatief zware voet. Het gewicht van de voet is afhankelijk van de grootte van uw zweefparasol. Zoals hierboven benoemd is voor een zweefparasol met een doorsnede van 350 centimeter een parasolvoet van 90 kg vaak al voldoende. Omdat de voet voor een zweefparasol vaak zwaarder is, is het goed om te kiezen voor een parasolvoet met wielen. Zo verplaatst u uw zweefparasol gemakkelijk in uw tuin.