Tuinbank

Een tuinbank is een goede toevoeging voor uw tuin of balkon, vooral in de zomermaanden. Het kiezen van dé perfecte tuinbank kan ingewikkeld zijn. Het is bij het maken van een keuze goed om rekening te houden met het materiaal, comfort en de afmeting. Een tuinbank is de perfecte combinatie van stijl en comfort. Bij Exterior Lifestyle bieden wij een ruime keuze aan tuinbanken van merken als Suns, Fatboy en Max&Luuk.

Materiaal
Kleur
Merk
Serie
Zitdiepte (cm)
Breedte (cm)
Hoogte (cm)
Zithoogte (cm)
Prijs
Levertijd
Korting

Hoe kies ik mijn tuinbank?

Een tuinbank is een musthave voor uw tuin of balkon. Het aanbod tuinbanken is ontzettend groot en daardoor kan een keuze maken soms lastig zijn. Onderstaande kenmerken kunnen u helpen bij het maken van een keuze.

Wat is de beste tuinbank?

De beste tuinbank voor u is erg afhankelijk van uw wensen en behoeften. Zoekt u bijvoorbeeld een tuinbank met of zonder rugleuning? Wilt u een teakhout of toch aluminium tuinbank? Om uit te komen bij de tuinbank die het beste bij u past, is het goed om een aantal eigenschappen in overweging te nemen. Belangrijke eigenschappen zijn het materiaal, de zithoogte en het onderhoud. Hieronder komen deze eigenschappen uitgebreid aanbod.

Wat is het beste materiaal voor een tuinbank?

Het materiaal van een tuinbank is een belangrijke overweging bij het maken van uw keuze. Een tuinbank is er in verschillende materialen, bijvoorbeeld teakhout, aluminium en kunststof. Iedere materiaalsoort heeft unieke kenmerken. Maar er is één gemeenschappelijk kenmerk, zo zijn alle materialen weerbestendig. Teakhout heeft als eigenschap dat het duurzaam, sterk en onderhoudsvrij is. Verder is de keuze voor een materiaal ook vaak smaakgevoelig. Zo creëert u met een aluminium bank een klassieke uitstraling en straalt een teakhout tuinbank elegantie uit. 

Wat is de perfecte hoogte voor een tuinbank?

De perfecte hoogte voor een tuinbank is vooral afhankelijk van uw voorkeuren. De gemiddelde hoogte ligt tussen de 40 en 45 centimeter, dit vinden de meeste mensen comfortabel. Uiteraard is de perfecte hoogte ook afhankelijk van uw lengte. Zo vinden kleinere mensen vaak een hoogte van 40 cm prettig en langere mensen (vanaf 180 cm) een hoogte van 45 cm. Dankzij het uitgebreide assortiment is er altijd wel een tuinbank met dé perfecte hoogte die past bij u.

Hoe onderhoud ik mijn tuinbank?

Het onderhoud van uw tuinbank is natuurlijk afhankelijk van het materiaal. Zo vraagt een teakhout tuinbank niet hetzelfde onderhoud als een aluminium tuinbank. De meeste tuinbanken zijn onderhoudsvriendelijk en kunt u het gehele jaar buiten laten staan. Uiteraard is opbergen of afdekken met een hoes altijd beter voor uw tuinbank. Een aantal modellen zijn voorzien van kussens, ook deze zijn vaak waterafstotend. Wel is het verstandig om deze toch op te bergen. Het onderhoud is dus echt afhankelijk van het materiaal van uw tuinbank en dus goed om in te verdiepen.