Tuintafel

In de zomer is een tuintafel een echte musthave. Aan een tuintafel kunt u heerlijk dineren, borrelen met vrienden of wakker worden met een kopje koffie. Het is belangrijk dat uw tuintafel stevig is, lang meegaat en past bij uw tuin. Met het juiste onderhoud heeft u jarenlang plezier van uw tuintafel.

Uitschuifbaar
Materiaal
Kleur
Inklapbaar
Merk
Serie
Gewicht (kg)
Lengte (cm)
Breedte (cm)
Hoogte (cm)
Prijs
Levertijd
Korting

Welke tuintafel moet ik kiezen?

Een tuintafel is onmisbaar in uw tuin. Door het ruime aanbod is een keuze maken erg lastig. Want waar moet u op letten? Het is belangrijk dat de tuintafel past bij uw gezelschap, sfeer in uw tuin en ruimte in uw tuin. Hieronder vindt u een aantal vragen die u kunnen helpen bij het maken van een keuze. 

Rechthoekige of ronde tuintafel?

Met een rechthoekige tuintafel vult u de ruimte in uw tuin op. Ook biedt een rechthoekige tuintafel altijd genoeg plek voor iedereen. Want bij een rechthoekige tuintafel schuift u eenvoudig nog wat stoelen bij. Naast een rechthoekige tafel is ook de ronde tuintafel erg populair. Een ronde tuintafel is vooral een gezellige tafel. Dit omdat er altijd contact is tussen alle gasten. Daarnaast is een ronde tafel een eyecatcher in iedere tuin. Een ronde tuintafel biedt voldoende ruimte voor een etentje met vrienden, een spelletje met familie of een gezellige borrel. Een ronde tuintafel kent drie voordelen: ruimtebesparing, meer verbinding en flexibel. Rond of rechthoekig, wat is uw favoriet?

Tuintafel van hout 

Een tuintafel van hout geeft uw tuin een warme en robuuste uitstraling. Hierdoor is de tuintafel van hout eenvoudig te combineren met andere tuinmeubelen. Belangrijk is dat een tuintafel van hout erg sterk en stevig is. Ook is hout een materiaal waar u erg lang plezier van heeft. Wel heeft een tuintafel van hout net iets meer onderhoud nodig. De populairste tuintafel van hout is de tuintafel van Teak. Teak is een duurzame houtsoort en blijft erg lang mooi. 

Welke tuintafel kan buiten blijven staan?

Uiteraard wilt u uw tuintafel in de zomer onbezorgd buiten kunnen laten staan. Welke tuintafels dit kunnen, is afhankelijk van het materiaal. De meeste tuintafels zijn bestendig tegen alle weersomstandigheden en kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Bijvoorbeeld een tuintafel van teakhout in combinatie met aluminium of een tuintafel van bamboe met aluminium. Wel is hierbij het juiste onderhoud erg belangrijk. Ook is het altijd goed om uw tuintafel extra te beschermen, bijvoorbeeld met een tuintafelhoes. 

Hoe bescherm ik mijn tuintafel?

De bescherming en het onderhoud van uw tuintafel is afhankelijk van het materiaal. Voor de meeste materialen zijn er speciale cleaners, ter bescherming en om de tuintafel te reinigen. Kijk voor meer informatie over het onderhoud en de bescherming van uw tuintafel op de desbetreffende productpagina. Daarnaast beschermt u uw tuintafel met een beschermhoes. Met een passende beschermhoes geniet u extra lang van uw tafel. Belangrijk is dat deze hoes niet te strak, maar ook zeker niet te los zit. Met een hoes beschermt u niet alleen uw tuintafel, maar ook uw tuinstoelen.