Bloempot

Maak uw tuin nog gezelliger met een aantal leuke bloempotten. Combineer bloempotten van verschillende afmetingen en materialen voor een unieke sfeer. Bij Exterior Lifestyle vindt u bloempotten van hoogwaardige merken als Pottery Pots, Squarely en Blomus. Een unieke bloempot met daarin een prachtige plant is een eyecatcher in uw tuin.

Type Product
Materiaal
Kleur
Merk
Geschikt voor
Serie
Diameter (cm)
Breedte (cm)
Hoogte (cm)
Prijs
Levertijd
Korting

Hoe kies ik een bloempot voor in mijn tuin?

Bloempotten voor buiten zijn er van verschillende merken en in verschillende kleuren, afmetingen en materialen. Dankzij het ruime aanbod vindt u op Exterior Lifestyle altijd wel een bloempot die bij uw tuin past. Maar hoe kiest u een bloempot uit? Op deze pagina helpen we u met het maken van een keuze.

Bloempot buiten

Bloempotten in een trendy design of kleur mogen niet ontbreken in uw tuin of op uw balkon. Dit zorgt namelijk niet alleen voor sfeer, planten zijn ook nog eens functioneel. Een voordeel is dat u veel bloempotten voor buiten ook binnen kunt gebruiken, alleen kan dit niet andersom. Kies voor allemaal dezelfde bloempotten voor een mooi geheel. Of kies juist voor allemaal verschillende voor een speels effect. 

Welk materiaal bloempot buiten?

Bij Exterior Lifestyle vindt u bloempotten voor buiten van verschillende materialen. Het materiaal steen en aardewerk ziet u het meeste terug in het assortiment. De meeste stenen bloempotten zijn gemaakt van Fibersteen, een combinatie van glasvezel (fiber) en harde stenen (stone). Dit maakt deze bloempotten UV-bestendig, lichtgewicht en vorstbestendig. Een ander materiaal dat geschikt is voor uw bloempot buiten is aardewerk. Bloempotten van aardewerk zijn ontzettend populair! De meeste aardewerk bloempotten voor buiten zijn waterdicht, UV-bestendig en verkleuren niet.

Bloempotten buiten het gehele jaar door

Wilt u niet alleen in de zomermaanden, maar het gehele jaar door kunnen genieten van uw bloempotten? Kies dan voor een materiaal dat geschikt is voor ieder seizoen, bijvoorbeeld kunststof. Een bloempot van kunststof is vaak UV- en vorstbestendig en daardoor geschikt voor koude nachten en warme dagen. Ook een aluminium bloempot kan het gehele jaar door buiten blijven staan. 

Waar vul ik mijn bloempot buiten mee?

Als u eenmaal een bloempot heeft uitgekozen, wilt u deze uiteraard zo snel mogelijk in gebruik nemen. Maar waar vult u deze mee? Naast bloempotten vindt u bij Exterior Lifestyle ook tuinaarde en hydrokorrels. Het advies is om uw bloempot voor 1/3 te vullen met klei kiezels en 2/3 met bemeste tuinaarde. De hydro korrels absorberen water en leveren extra zuurstof op voor plantenwortels. Dit terwijl de bemeste tuinaarde de groei van de planten bevordert.