Alle Parasols & Accessoires

Een comfortabel plekje in de schaduw creëren? Met een parasol geniet u optimaal van uw tuin of balkon. Het aanbod op Exterior Lifestyle is erg ruim. Online vindt u parasols in verschillende formaten, stijlen en functionaliteiten. Bij een goede parasol horen ook bijpassende accessoires, zoals een praktische parasolvoet.

Type Product
Materiaal
Kleur
Vorm
Merk
Serie
Opties
Gewicht (kg)
Lengte (cm)
Breedte (cm)
Hoogte (cm)
Voorzien van parasolvoet
Type Parasol
Prijs
Levertijd
Korting

Hoe kies ik de juiste parasol en bijbehorende accessoires?

Optimaal genieten van de zon doet u met een parasol en bijbehorende accessoire. Het kiezen van een goede parasolvoet kan lastig zijn. Het gewicht en de vorm zijn hierin belangrijke factoren. Met een parasolvoet staat uw parasol een stuk steviger en bent u beter voorbereid op alle weersomstandigheden. Op deze pagina helpen we u bij het kiezen van een parasol en bijbehorende accessoire. 

Een breed assortiment parasols en bijbehorende accessoires

Bij Exterior Lifestyle vindt u een uitgebreid assortiment parasols. De drie populairste typen parasols worden hieronder kort toegelicht.  

Zweefparasol

De zweefparasol is de meest verkochte parasol. Dit omdat een zweefparasol erg praktisch in gebruik is. Een zweefparasol heeft een stok aan de zijkant, waardoor de parasolvoet nooit midden in de ruimte staat. Hierdoor behoudt u meer ruimte rondom uw tuinset. Daarnaast heeft een zweefparasol ruime bedieningsmogelijkheden. Het voordeel is dat een zweefparasol vrijwel altijd wordt geleverd met het bijbehorende accessoire, een parasolvoet. 

Stokparasol

Een tijdloze klassieker, dat is de stokparasol. Een stokparasol is er in een ronde, vierkante en rechthoekige vorm. Zoals de naam al doet vermoeden is deze parasol voorzien van een stok, deze staat recht onder de parasol. Een stokparasol wordt vaak gebruikt in combinatie met een parasolvoet, deze is los verkrijgbaar. Een stokparasol is er in verschillende formaten, kleuren en merken. 

Parasolvoet

Het meest verkochte parasol accessoire is de parasolvoet. Om een parasol goed op zijn plek te laten staan, is een parasolvoet onmisbaar. Met een parasolvoet staat uw parasol stevig. Het gewicht van de parasolvoet is afhankelijk van de grootte van de parasol. Dit betekent dat een parasolvoet soms best zwaar kan zijn. Een parasolvoet met wielen is daarom de oplossing! Hiermee voorziet u eenvoudig iedere plek in uw tuin of balkon van schaduw. 

Wat zijn populaire merken voor parasols en accessoires?

Exterior Lifestyle biedt een uitgebreid assortiment hoogwaardige merken, waaronder Fatboy & Suns. Hierdoor is er voor iedere tuin en budget een parasol met bijpassende accessoires. Hieronder worden drie populaire merken toegelicht.

Platinum

Het merk Platinum heeft zowel parasols als accessoires in het assortiment. Functionaliteit, design, bedieningsgemak en robuustheid zijn de kenmerken van een Platinum parasol en parasolvoet. Het merk Platinum biedt niet zomaar een parasol of parasolvoet. De materialen worden met uiterste zorg geselecteerd, zodat deze bestemd zijn tegen de meeste weersomstandigheden.

Garden Impressions

Garden Impressions biedt al jarenlang een zeer ruime collectie parasols. In het ontwerpproces worden de wensen van de klant en de laatste trends meegenomen. Uniek aan de parasols van Garden Impressions is de hoogwaardige kwaliteit tegen zeer scherpe prijzen. Garden Impression is al ruim 20 jaar een van de grootste in de tuinmeubelbranche. 

Borek

Borek staat bekend om de hoogwaardige parasols en bijpassende accessoires. De parasols en accessoires van Borek geven uw tuin karakter. Comfort en duurzaamheid staan centraal binnen het merk Borek. De parasols van Borek staan synoniem voor het ultieme gevoel van vrijheid. Stijlvol en tijdloos, dat zijn de producten van het hoogwaardige merk Borek. 

Het kiezen van een parasolvoet

Bij het kiezen van een parasolvoet zijn een aantal kenmerken van belang, zoals de vorm en het gewicht. Hieronder komen de belangrijkste kenmerken aanbod:

Gewicht parasolvoet

Een parasolvoet heeft vaak een gewicht tussen de 20 en 150 kg. Hoe groter de parasol, hoe zwaarder de parasolvoet. Ook staat het type parasol in verhouding met het gewicht. Een parasolvoet met een gewicht van 90 kg is perfect voor een zweefparasol met een maximale doorsnede van 350 cm. Heeft u een stokparasol? Voor een stokparasol met een doorsnede van maximaal 300 cm is een parasolvoet van 30kg prima. Is de doorsnede van uw stokparasol 300 cm of groter? Kies dan voor een parasolvoet van 40 kg.

Met of zonder wielen

Een parasolvoet voor een zweefparasol is dus vaak redelijk zwaar. Hierdoor is het verplaatsen van uw parasol lastig. Een parasolvoet met wielen is daarom de oplossing! Een parasolvoet op wielen is praktisch en veelzijdig. Een parasolvoet met wielen biedt flexibiliteit en veel vrijheid. Geniet heerlijk van de zon en het moeiteloos verplaatsen van uw parasol.