Salontafel

Een salontafel is er in alle maten en stijlen. Een salontafel is een musthave voor uw tuin, omdat deze erg functioneel is. Daarnaast is een salontafel een eyecatcher en erg decoratief. Het is belangrijk dat de salontafel aansluit bij de stijl en sfeer van uw tuinmeubelen, want zo creëert u een stijlvol geheel. Neem een kijkje in ons assortiment en kies uw favoriet.

Hoe kies ik een salontafel voor buiten?

Door het ruime aanbod in stijlen, maten en kleuren kan een keuze maken lastig zijn. Want welke vorm en kleur passen het beste in uw tuin? Hieronder leest u een aantal kenmerken die u kunnen helpen bij het maken van een keuze. 

Salon tafel buiten rond of rechthoekig?

Het is goed om de vorm van uw salontafel af te stemmen op uw tuinmeubelen. Heeft u een L-vormige loungeset of een langwerpige tuinbank? Kies dan voor een rechthoekige salontafel. Een ronde salontafel past erg goed bij een hoekvormige loungeset. Bij een lange tuinbank is het goed om te kiezen uit een vierkante of ovale salontafel. Heeft u kleine kinderen? Kies dan voor een ronde of ovale salontafel. Hierbij is de kans dat uw kinderen zich bezeren kleiner. 

Wat is de ideale hoogte voor een salontafel?

Een salontafel is er in verschillende hoogtes. Met een lage salontafel creëert u een moderne sfeer. De ideale hoogte van een salontafel is dezelfde hoogte als het zitgedeelte van uw loungebank of loungestoel. Of een hoogte tot maximaal tien centimeter daarboven. Een salontafel met deze hoogte biedt het meeste comfort. Daarbij ligt de ideale afstand tussen uw loungebank en salontafel tussen de 35 en 50 centimeter. 

Waarom is een salontafel buiten handig?

Een salontafel buiten is ontzettend handig. Zo heeft u met een salontafel uw favoriete bezittingen altijd binnen handbereik buiten. Maar ook een heerlijk drankje of een borrelplank . Daarnaast geeft een salontafel sfeer aan uw tuinset en kan het de eyecatcher van uw tuin zijn. Ook biedt een salontafel plek voor accessoires. Met een leuke lamp of prachtige vaas op uw salontafel maakt u uw loungeset helemaal af!

Hoe moet ik mijn salontafel onderhouden?

Het onderhoud van uw salontafel is afhankelijk van het materiaal. Ieder materiaal vraagt een andere verzorging en behandeling. Zo heeft Teakhout een specifiek onderhoudsadvies. Met een speciale cleaner verwijdert u bijvoorbeeld onverhoopt vuil en beschermt u uw salontafel tegen vlekken. Hierbij mag u nooit gebruikmaken van een hogedrukreiniger. Ook voor de meeste aluminium salontafels is er een speciale cleaner waarmee u uw salontafel gemakkelijk reinigt. Het onderhoudsadvies voor de meeste salontafels vindt u op de productpagina.